ADANA / KARATAŞ - Ataköy İlkokulu

Ataköy İlkokulu

Ataköy / Tuzla Belediyesi/KARATAŞ/ADANA
Vizyon
Öğrencilerin kendilerine, ailesine ve ulusuna yararlı birer birey olabilmeleri için nitelikli bir eğitimin verilmesi. Araştıran, soran, sorgulayan, eleştiri yeteneğine sahip olan,koşulsuz kabulü reddeden, düşüncelerini açıklamaktan korkmayan ve farklı düşüncelere saygı duyan, kendisini yenileyen ve geliştiren, yeniliklere açık olan, çağın gerektirdiği teknolojik olanaklardan yararlanmasını bilen,paylaşım duygusunu geliştirmiş, şiddete ve kötü alışkanlıklara karşı çıkan, çalışanların görevlerini iyi yapmanın huzurunu duyduğu,hizmeti alan öğrenciler ve toplumsal çevrenin saygınlığını kazanmış, çalışma ortamı,öğrenci başarısı ve davranışları ile çevresinde örnek teşkil eden bir ortaokul olmak.
Misyon
Ulusal ve evrensel değerlerin farkında olup, değişime ve gelişime açık; Atatürk ilkelerine bağlı; laik ve demokratik toplum düzenini benimseyen; kendine güvenli; çevresine saygılı; yaratıcı ve farklı düşünebilen, özgür, hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek, Bilginin yanında uygar davranışın önemini bilen bir gelecek nesil yaratmak, sevgi ve saygının; güven ve huzur sağlandığı, mutlu ve gurur duyacağımız başarılı bir okul olmak hedefimizdir.
08.30-13.50
Soba ve klima
Ulaşım
İl ve ilçe merkezine ulaşım halk otobüsleriyle ve köy dolmuşlarıyla sağlanabilmektedir.
Yerleşim Yeri
Okulumuz 2 dönüm arazi üzerinde yer alıp 1 dönümü bahçeden oluşmaktadır. Yardımsever ve öğretmenlere değer veren bir köy halkı vardır.
Okulumuz il merkezine 45 km ilçe merkezine 35 km uzaklıktadır.